11 Mayıs 2013 Cumartesi

Organik Bilgisayar

ABD ekibi hayvanlar kazanmak için basit görevleri üzerinde işbirliği izin beyin-to-beyin arayüzleri adı verilen cihazlar ile iki sıçan donatılmış ödülleri , su bir içecek olarak,.
Teknolojinin bir tek radikal gösteriye, bilim adamları kullanılan internet Durham, Kuzey Carolina Duke Üniversitesi araştırmacıları 'laboratuarda bir ile, binlerce kilometre ile ayrılmış iki sıçan beyin bağlantı ve Natal, Brezilya diğer. Miguel Nicolelis, felç insanların düşünceleri ile bilgisayar ve robot kollar kontrol izin cihazların öncüsü önderliğinde, araştırmacılar en son iş birden fazla beyin bilgileri paylaşmak için bağladım sağlayabilir söylüyorlar.


"Bu deneyler biz beyinleri arasında sofistike, doğrudan iletişim bağlantı kurduk gösterdi," Nicolelis yaptığı açıklamada. "Aslında, ben organik bir bilgisayar dediğimiz yaratıyor."
Bilim adamları ilk sıçan paylaşmak ve elektriksel olarak motor korteks, hareket işler beyin bölgeye ulaşmak elektrot küçük ızgaraları ile beyinleri bağlayarak birbirlerinin duyusal bilgileri, hareket olduğunu göstermiştir.
Hafif yukarıda gittiğinde fareler bir kaldıraç basın eğitilmiştir. Onlar doğru iş yapıldığında, onlar bir bardak su var. Beyin bilgileri paylaşmak için hayvanların yeteneğini test etmek için, onlar iki ayrı bölümlerinde fareler koymak. Sadece bir bölme kolu üzerinde çıkan bir ışık vardı. Sıçan kolu basıldığında, kendi beyin aktivitesinin bir elektronik versiyonu diğer sıçan beyni doğrudan gönderildi. Çalışmalarda, ikinci sıçan koluna basarak içe Beyin sinyalleri doğru zaman% 70 verdi.
Dikkate değer olarak, fareler arasındaki iletişimin iki-yollu olduğunu. Alıcı sıçan görevi de başarısız olursa, ilk sıçan bir içki ile ödüllendirilir ve ortağı için görevi kolaylaştırmak için onun davranışını değiştirmek için ortaya değildi. Daha deneylerde, fareler onları dar ve geniş ayırt etmek için gerekli bir görev işbirliği açıklıklar kendi bıyık kullanarak.
Son test olarak, bilim adamları farklı kıtada sıçan bağlı ve internet üzerinden ileri geri kendi beyin aktivitesi kirişli. "Hayvanlar çıkan gürültülü iletim ve sinyal gecikmeler ile, farklı kıtalarda olmasına rağmen, yine de iletişim kurabiliriz," Miguel Pais-Vieira, yaptığı açıklamada Çalışmanın ilk yazarı, dedi. "Bu, çok farklı yerlerde dağıtılan hayvan beyinleri bir uygulanabilir ağ oluşturabilirsiniz söyler."
Nicolelis ekibi şimdi daha karmaşık görevleri çözmek için aynı anda birden hayvanların beyin bağlantı yolları üzerinde çalışmakta olduğunu söyledi. "Hatta hayvanların bir 'beyin-net' bir parçası olarak etkileşim başladığınızda ortaya çıkan özelliklerinin türlü görünür olacağını tahmin edemez," dedi. "Teorik olarak, beyin bir arada bireysel beyin kendileri tarafından elde edemez çözümler sağlayabilir düşünebiliriz."
Araştırma Bilimsel Raporlar dergide yayınlanır.
Oxford Üniversitesi İnsanlık Enstitüsü Geleceği olarak neurotechnologies etik çalışmalar Anders Sandberg, iş beyin bilgileri kodlamak nasıl anlamak için yardımcı "çok önemli" olduğunu söyledi.
Ama teknolojinin etkileri ve gelecekteki potansiyel kullanım alanları çok geniştir, Sandberg dedi. "Biz gezegen çalışan temel nedeni biz iletişim ve koordinasyon da inanılmaz iyi olmasıdır. Biz çok akıllı hayvanlar olmasına rağmen bu olmadan, biz gezegen hakim olmaz. "
"Ben bundan süperakıllı sıçan herhangi bir riski olduğunu sanmıyorum," diye ekledi. "Duyusal bilgi paylaşımı ve planlamak için güçlü olmak arasında büyük bir fark var. Ben sıçan multiborgs 'bir yakın işgali hakkında endişeli değilim. "
Çok az düşünceler kodlanmış nasıl ve nasıl başka bir kişinin beynine bulaflabilecek bilinir - yakın zamanda gerçekçi bir umudu olmadığını bu yüzden. Ve çok aklımızda ne Sandberg biz yapabilir ne bir "taslak" olarak adlandırdığı şeydir. "Çoğu zaman, biz utanç verici ve kafa karıştırıcı olacak bu taslaklar, ortaya istemiyorum. Biz harekete geçmeden önce ve bu taslaklar bir çok değiştirilir. . Sanırım başkasının kafasında "olmak için çok müteşekkir olacağını düşünüyorum çoğu zaman Hikayesi
Yukarıdaki hikaye Guardian tarafından sağlanan malzemelerden yeniden yazdırılır.


Kaynak: http://bioeng.org/

0 yorum:

Yorum Gönder